Hello luise !
Ha melegvizet adsz neki akkor ha a kazánon beállítottnál melegebbet adsz neki a kazán nem fog bekapcsolni addig míg hidegebb nem lesz a víz mint a beállított érték. Értelemszerint a kazánok 10fok alatt bekapcsolnak hogy a 0 fokot ne érje el a víz hőmérséklete, hogy ne fagyjon meg a készülék, persze ha hagyják vagyis feltéve ha a tulaj biztosítja az elektromos áramot és a gázt neki, illetve ha a fűtésrendszert nem engedi le. A kazánok 100fokos vizet nem adhatnak, mert akkor már gőz képződne ami robbanáshoz vezetne. 80-85fok a maximum ! Mivel fűtésrendszerről beszélünk ott se valószínűbb ennél nagyobb hőmérséklet, tehát akár sorba is kapcsolható a kettő. DE ! A kazánban és az egyéb fűtésrendszerben levő szivattyú hibát produkálhat ha egyszerre mennek. A másik rendszer szivattyúja hírtelen nyomás esést okozhat az előbbi rendszerben ami hibára futhat és leállhat. A fűtésrendszer tervezővel kéne beszélni. De ha a kettőt sorba kötötd, pl ha a fűtőkörre, akkor amikor tél van akkor a napkollektort is fűteni fogod vagyis a környékedet. Amennyiben a használati melegvíz körbe kötöd, akkor előmelegített lesz a vízed. Én nem építettem még ilyen rendszert, nem tudom mennyire melegíti fel a vizet a Nap, de biztos kell hozzá valami szabályozás amivel a kimeneti víz hőmérséklete nem lehet 85foknál több, és akkor már nem csak napkollektor fog kelleni hanem hozzávaló rendszer is !!! Ha 100fok fölé menne a Nap által melegített víz akkor az életveszélyes így biztos, hogy biztonsági rendszer KELL a napkollektorhoz !!! Keress meg egy napkollektoros céget, anélkül ne kísérletezz !!! Sok helyen segítőkész a személyzet, mert az az érdekük, hogy előbb utóbb vásárlójuk legyél, tehát tanácsot biztos fognak adni. Viszont ha már azt kaptál akkor oszd meg mindenkivel itt.
Üdv