Ha hirtelen nyomásesés tapasztalható külső szivattyú esetén akkor arra is van megoldás !
Hello MINDENKI !!!
Van 2db eladó kazán ! Egyik teljesen újszerű kéményes, a másik idősebb turbós. Ha valakinek szüksége van kazánra akkor nézze meg a következő hozzászólást amiben a részletek is olvashatóak.
http://iceboard.uw.hu/index.php?topic=58.msg437#msg437Egyéb Demrad alkatrészek ugyanott találhatóak.
Üdv
Kazánokkal kapcsolatos néhány FONTOS dolog.: Egy pár dolgot az emberek többsége elfelejt. Ez kollektíve mindenkienk szól ismeretterjesztő anyagként. A kazán nem matchbox kisautó hogy sose menjen tönkre ! A kazán nem egy hősugárzó hogy egyszerű legyen, a kazán egy összetett készülék ! A kazán Nem játék és kazánt javítani sem az ! És a kazánoknak bizony van költsége, mert olyan mint egy autó amiben ha nem cserélsz olajat vagy olajszűrőt még megy egy darabig lehet nagyon sokáig, a repedezett ékszíjjal is elmegy még sok kilómétert, csak nem a tajga közepén kéne talán gondolkozni, hogy ohh vazeee lerobbant az autóm de rossz kocsi dobjuk ki és vegyünk egy újat. A kazán is ilyen, karban kéne tartani 1-2évente, ami ugye alapos rendes karbantartással nem a legolcsóbb, kölönben bármikor behalhat és bármi alkatrész ami véglegesen megadhatja magát vagy elronthat másikat, vagy elkoszolódhat és életveszélyessé teheti a működést főleg ha nem szakszerűen van javítva vagy használva vagy felszerelve. Lehet sokan vagytok úgy, hogy kazán, megy az örökké, meg ha behal veszünk másikat, no meg drága az a karbantartás meg minek ha így is úgyis nem fog örökké menni, viszont így üzembizonytalan és sose biztosan üzemkész lesz a készülék, hanem a szerencse fogja életben tartani amit például egy deffibrillátornál nem lehet megoldani se egy katonai készülékben ahol az üzembiztonság fontos, jó tudom megint pénz pénz pénz, de az említett üzembiztos készülékekben megvan, hogy hány üzemóránként vagy hány évente kell akkumulátort cserélni vagy egységeket, vagy épp karbantartani és azért döglik be nagyon kevés olyan készülék mert rendszeresen foglalkozva van velük és toppon vannak. Ráadásul jelen esetben a Demradhoz mindent nehéz beszerezni újan és persze használtan is és akkor egy-egy karbantartással meg lehet hosszabbítani a készülék életét. Persze nem a pofújkász és portörölgető, csak optikai tuningot tudó szerelőkkel, hanem más mentalitású szerelőkkel. El lehet azt érni hogy a várható meghibásodások ne váratlaul jöjjenek elő, hanem már a kezdetekkor ki legyenek javítva, hogy ne a nagyon hidegekben vagy épp december 24-edikén jöjjön elő a probléma hanem az éves karbantartásoknál és ne karácsonykor amikor felárért dolgoznak vagy éppen csókolom tessék ünnepek után keresni, vagy épp alkatrész majd januárban megrendelve februárra lesz. Lehet meglepő, de sajnos ez is olyan, hogy nem örökké működő készülék, főleg hogy mozgó alkatrészek vannak benne amik kopnak is.
Én azt mondom láttam egy pár Demradot, de amelyik igazán karban volt tartva azzal különösebb váratlan és extrém problémák nem fordultak elő csak nagyon-nagyon ritka esetben. Én a sajátomat is évente már szeptember végén október elején kollégákkal el klubbdélutánozva, még napsütésben a melegben megcsináljuk és még mindig kívül belül újszerű állapotban van és egyszer se állt le váratlanul ! Van egy D és egy A sorozatból levő előbbi kéményes, utóbbi turbós és mindkettő pöpecül megy. Szerintem mindenki döntse el, hogy kinek mi éri meg, mindenesetre nekem nem érné meg, hogy fagyoskodjak amikor pihenni szeretnék vagy amikor van jobb dolgom is, mert lusta voltam időben megcsinálni és amikor meg mikor lustulhatnék vagy épp aludni készülnék koránkeléshez akkor meg sok pokróccal vagy villany melegítővel fűtsek amit sufniból kell kibányászni ha épp van vagy ősökhöz kelljen átrohanni vagy haverhoz aludni a melegbe.
Sok szakszerűtlen dolgot látni, ezeket mind szakszerűvé kell tenni, és mindent az eredeti állapotokra visszaállítani a készülékekben. Ideiglenes megoldás NINCS, mert Magyar ember könnyen néha szándékosan elfelejti véglegesre cserélni mert "jó az", vagy "megy az még", vagy "úgyse lesz baj". CSAK végleges megoldás van ! Lehet sok idő, de ímmel-ámmal dolgozni úgy hogy jómunkát felelősséggel végezni NEM lehet. Csak teljes erőbedobással és alapossággal. Lehet javítgatni és lehet javítani is ! A kettő közt különbség van !