Hello bicepsz !
A kért sor helyesbítve. Régen írtam, köszönöm az észrevételt.
Szándékosan NEM írtam találgatás számokat ! ...hogy ne azonosítsák egynek az összes létezőt és egyedi eseteket és így NE poénból cseréljenek le valamit, azért lett volna egyszerűb ha egyéb elérhetőségen keresel ami nekem egyértelmű...
A 70 az feltételezés mint írtad, ami NEM konkrétum, -> ami találgatás, -> ami téves is lehet...
Olyan hívásom NEM volt aki "bicepsz" nickkel mutatkozozott be amire emlékeznék !
Így a feltételezésre alapozva leselejtezted a kazánt...
Ha befektetsz normál díjas telefonbeszélgetésbe 50-500Ft-ot, akkor sokkal közelebb kerülhetsz(/-tél volna) a reális számokhoz és elégedettebb hozzászólás érkezett volna.
Mivel fiatalabb készülékeknél nem várható ilyen hiba így nyugodtan írhatnád hány évet működött jól. Persze az alap és természetes ha valami megy.
Ha nincs elállítva semmi ami csavargatható belül, akkor NEM pislákol a láng...
Ha hozzáértő kezek időben látják, akkor az elmondottak se jönnek elő.
Nem tudok mindenkit meggyőzni aki nem akarja és akinek egy telefonbeszélgetésnyit nem ér a kazánja, a leírt hibajelenségek 5perc alatt és 10sorban nem javíthatóak, annál több idő kell hozzá !
Szenvedni az szenved vele, akinek javítgatják vagy netes hsz-ek alapján javítja és nem megjavítják.
Én legalább szándékosan téves infót és tippet NEM írok, mint ahogy a "kazánjavítós" topicokban 1/3 szándékos félrediagnosztizálás, másik 1/3 mivel nem látja a készüléket azért félrediagnosztizálás, következő 1/3 szerencsés esetben helyes diagnózis, de sokminden a válaszadónak egyértelmű miközben az olvasónak nem, ezenkívül gyakorlati tapasztalat és elméleti tudás nélkül szerencsétlen eseten a javítási tippeket olvasó maguknak javítóknál csak a hibák halmozása jön létre puszta jóindulatból. Akkor meg ha láttatlanból fix összeget ír valaki és ha kimegy és mégse az van akkor meg kötik az ebet a karóhoz ami megint nem jó. Eleve ha bármit is írok egy adott típusról, a többség csak a márkajelzésig jut és azonosítja az összeset egyformának így nem szeretném ha találgatások sorához vezetnék bárkit is. Hiába írom a pontos típust ha egy betűvel félrenézik vagy értik, akkor más rendszerű készülékről van szó és pl: bitermikusban keresik a háromutas szelepet mert egy betüt elfelejtettek. Ha valamire azt mondom felejtős akkor mivel azonosítják a töbivel a dolgot így az összesre értik ezért mivel én tudom melyik a melyik és nem kell, hogy más találgasson.
Minden márka készülékeivel van probléma idősebb korban ! Ha nem jól javtják meg (csak javítgatják), vagy nem javítják meg időben, akkor még nagyobb problémává nő ki.
Akármilyen márkájú készülékeknél kb 10% ember az aki reklámozza ha egy készülék 5-10évet működött és hálás érte ! Vannak akik nem szerencsések, de egy valódi hibát javító szerelő esetén CSAK 1x kell egy készülékkel foglalkozni komolyabban !
Ha továbbra se keresel, továbbra se tudok többet mondani.
Üdv: vd