Szerző Téma: Gázos-Vizes-Villanyos tapasztalatok  (Megtekintve 9395 alkalommal)

0 Felhasználó és 1 vendég van a témában

Nem elérhető villamdexter

 • Moderator
 • Törzs "Tag"
 • *****
 • Hozzászólások: 391
  • Profil megtekintése
  • A Demrad-os Villám Dexter honlapja
Gázos-Vizes-Villanyos tapasztalatok
« Dátum: 2010. Október 23. 11:15:46 »
Villanybojlerek éves kipucolása, takarítása, karbantartása fontos dolog ezért ajánlom mindenkinek.
Mosógépek hűtők elektronikájának életre keltése több esetben megoldható ezért azokat se kell minden esetben kidobni idő előtt.

Az emberek többsége úgy van, hogy megvesz egy kocsit és megtankolja a szalonból kifelé menet és várja a csodát, hogy az 20-25évig menjen, de az első kellemetlen esemény amikor kifogy a tankból a benzin, akkor következik be, akkor rájön, hogy benzin nélkül nem megy ugyan tovább, aztán legközelebb amikor nem csak a benzin fogy ki, hanem az olaj, akkor az még kellemetlenebb, ilyenkor már jön az autó lefikázása, hogy de gagyi, csak az aktuális karbantartás ugye hol maradt ? Sehol... Aztán ha megcsinálja egy szaki akkor megy a verda ismét sokat de egyszer a kopó alkatrészekből is kifogy az anyag, a kocsi csirreg csattog zörög, de még mindig hajtják, aztán egyszer csak rendesen megáll... akkor a kocsi árának lehet a negyedébe vagy a felébe is kerül annak az életre keltése, de ugyan miért is ? Csak mert a kocsi amíg megy addig hajtják aztán szidják... Karbantartás, felújítás az csak végszükségben kerül elő, akkor amikor már sok gond összegyűlt.

Nos a helyzet a kazánokkal is így van ! Beindítják, fűtőrendszert egyszer aztán  hozzá se nyúlnak csak leporolják évente egyszer, se a kéményt nem takarítják, bár ez utóbbit még csak csak, és ha sok pénzért vették a készüléket akkor elüzemel 10-15évig szerencsés esetben, ha meg olcsón akkor 1-2évig. Elején csöpög, akkor a szerelőnél a kazán alá tegyünk vödröt jóval olcsóbb... Aztán később jön a folyik, aztán az ömlik, DE még mindig megy ! Aztán egyszer amikor a szürke füst kiszáll belőle akkor elhallgat... Ilyenkor jön egy mek-mester, aki patkolja a biztiket, toldozgatja, kalapálja a dolgokat aztán a kazán vagy beindul vagy nem... Lehúzza jó pénzzel a népeket, aztán sietősen és végleg távozik... A kazán pöfög még, jobb esetben heteket, hónapokat egy fűtésszezont kibír, aztán megáll... És akkor jön a márka szerviz... Panelcsere és egy egyéb alkatrész cseréje. Hú ! De sokba kerül... És akkor most mit tegyünk ? A elgondolkoznak a javításon de senki olcsón nem foglalkozik vele, no meg rosszabb esetben az alkatrész beszerezhetetlen. És mikor jut eszébe bárminek is bedögleni ? A fűtésszezon beindulása után. Mert ugye a karbantartás nem ismert Magyarországon, vagy csak feledésbe merült. Néha egy egy simlis "karbantartó" semmit nem csinál és állítják karban volt tartva... de amikor áll benne a dzsuva akkor ez kizárt dolog. És tessék, legyen alkatrész de rögtön, még ha nincs akkor is, tegyük rá a két kezünket és csak beindul, holott mindenki tudja ki mit mulasztott el az évek során amit hárítani próbál... És akkor rosszabb esetben napokig várni kell egy beszerezhetetlen alkatrészre vagy egy igazán hozzáértőre, mert ugye azoknak meg a munka feltornyosul ilyenkor.
-> A következtetés az, hogy NE feledésbe merüljön a karbantartás, és a szakikra legyen odafigyelve, hogy igazán meg is történjen a karbantartás és ne csak porolgatás legyen. Akinek megy a fűtése az nem olvasgat ilyet, de akinek már elromlott az esetlenül keresi a javítási megoldást és lehet utána igazán komolyan veszi a karbantartás szót.
->Hogy vegyünk kazánt ? Fel kell hívni a telefonkönyvből a nagy múltú szervizeket és megkérdezni melyik a legstrapabíróbb ! A Demrad javítható. Minden márkának vannak hibái amik általában javíthatóak. A drágább készülékek általában drágábban. Az olcsóbbaknál az alkatrész utánpótlással és a hiányos szerviz háttérrel lehet a gond.
Ha így nézzük bármely márka jó lehet HA foglalkoznak a karbantartással vagy ha a előjövő hibát időben orvosolják.
« Utoljára szerkesztve: 2013. Július 21. 12:22:55 írta Mini7777777 »
Hozzászólás="VÁLASZ" gomb
Villám Dexter / Demrad kazán gyógyítás, hibakódok, tanácsadás a rendeltetésszerű használathoz..
elektronika, reménytelennek látszó készülékek megmentése.
Elérhetőség:
Demrad TELEFONSZÁM új ablakban megnyitva
http://villamdexter.uw.hu/elerhetoseg.html
vagy
https://demrad.hu

Nem elérhető keselyü

 • Friss "júzer"
 • *
 • Hozzászólások: 2
  • Profil megtekintése
Re:Gázos-Vizes-Villanyos tapasztalatok
« Válasz #1 Dátum: 2011. Január 14. 20:21:49 »
Tisztelt Uram, olvasva a fórumot 1 kérdést tennék fel Önnek.JUnkers OW 23-I turbós kombi 3-4 naponta hibára kiáll 40-60-as ledek villognak.    válaszát előre is köszönöm

Nem elérhető villamdexter

 • Moderator
 • Törzs "Tag"
 • *****
 • Hozzászólások: 391
  • Profil megtekintése
  • A Demrad-os Villám Dexter honlapja
Re:Gázos-Vizes-Villanyos tapasztalatok
« Válasz #2 Dátum: 2011. Január 15. 17:01:15 »
Hello keselyü
(Sorry a tegeződő változatért, de a fórumban nekem egyszerűbb így fogalmazni.)
Ha egy hiba állandóan visszatér, akkor az a hiba nem szűnt meg és továbbra is fenn áll csak átmenetileg eltűnik. A készülék használati útmutatása vagy a szervíz manuálja a hiba definiálásához hasznos lehet és kell. Mivel minden készülék hasonló, de müködésben némileg eltérhetnek így fontos látni a gyártó leírását és akkor könnyű a javítás. A készülék hibájára, lehet anélkül is rájön mi a hiba ha látja hol akad el a folyamat vagy ha már találkozott ilyennel az ember, de a hibakódok, mint ahogy ezt leírtad, azok elmondják a hiba helyének a leszűkítését. Ha nincs meg a használati útmutató, akkor amennyiben a javítást kollégákkal mi végezzük akkor beszerezzük gyári leírást addigra (minden normális szervíz így dolgozik, mivel minden készüléknek más és más a lelkivilága). Jelenleg Junkershez nincs leírásom. Fontos lenne tudni, hogy a kazán, pontosan mit is csinál, és mit nem csinál és milyen folyamat közben, előtt vagy után áll le. Javítani valószínü meglehet, egyik kollégám 15éve a másik 26éve foglalkozik különböző márkákkal ők valószínü javítottak ilyet is, de a hibák márkafüggetlenül is lehetnek hasonlóak, pl: elkoszolódás miatt túlmelegedés, mert nem tud elég víz átfolyni a rendszeren és a hővédelem letilt. Ha felhívsz és válaszolsz a működésével kapcsolatos pár kérdésre, valószínü tudok megoldást mondani, vagy ha mi javítjuk meg akkor a leírás alapján visszaállítjuk az eredeti állapotot és a tökéletes működést.
Üdv
Hozzászólás="VÁLASZ" gomb
Villám Dexter / Demrad kazán gyógyítás, hibakódok, tanácsadás a rendeltetésszerű használathoz..
elektronika, reménytelennek látszó készülékek megmentése.
Elérhetőség:
Demrad TELEFONSZÁM új ablakban megnyitva
http://villamdexter.uw.hu/elerhetoseg.html
vagy
https://demrad.hu

Nem elérhető keselyü

 • Friss "júzer"
 • *
 • Hozzászólások: 2
  • Profil megtekintése
Re:Gázos-Vizes-Villanyos tapasztalatok
« Válasz #3 Dátum: 2011. Január 17. 18:37:42 »
Először is köszi a tegeződést, az után pedig a tömör választ, keresem a szerviz füzetet ott biztosan le van írva a hiba jegyzékben majd hívlak köszi.

Nem elérhető cyberpalko

 • Friss "júzer"
 • *
 • Hozzászólások: 3
  • Profil megtekintése
Re:Gázos-Vizes-Villanyos tapasztalatok
« Válasz #4 Dátum: 2011. Május 01. 21:04:58 »
nos  a vízkölerakódást egyszerüen tudod orvosolni....rossz vinyóból kiveszed a fejhez tartozó mágneseket és ráteszed a bejövő vizcsőre ami diamágneses,a cső legyen a két neodimium között és valahogy rögzítsd,ennyi
megváltoztatja a kötést és nem rakódik le sőt ami eddig lerakódott lassan feloldja....

Nem elérhető villamdexter

 • Moderator
 • Törzs "Tag"
 • *****
 • Hozzászólások: 391
  • Profil megtekintése
  • A Demrad-os Villám Dexter honlapja
Re:Gázos-Vizes-Villanyos tapasztalatok
« Válasz #5 Dátum: 2011. Május 04. 01:21:58 »
Szerintem ez a történet akkor lehetne aktuális ha egy csőszakaszt lecseréltél műanyag csőre és arra tennéd a mágnest. DE ! Először érdemes utánanézni a dolog realitásának !
Igazából a Magyarországi szabadalmi hivatalba bejegyzett szabadalmi számára lennék kíváncsi ennek a dolognak csak mert ugyan én ilyet nem találtam. Kérném mellékeld majd. Külföldi engedélyszám nem érdekel.
Szerintem nem működő megoldás mivel van a Faraday kalitka és a fizikai törvényeken nem lehet módosítani. http://hu.wikipedia.org/wiki/Faraday-kalitka
Ha mágneses anyagra teszed mint pl régebbi vascső akkor mágnesezi azt az ereje, ugye minél távolabb van a hely ahova a mágneses térnek kéne elérni, annál kisebb lesz, fűtésnél használt réz csövekre aztán teheted azt nem is mágnesezi át, meg megfogja az erejét, műanyagot meg max néha fűtésnél használnak, a flexicsövek amik drótszövetű fém harisnyában vannak azok meg kimondottan csökkentik az erőteret mivel Faraday kalitkák.
Sok készülék hit kérdése alapon működik, a papír sok cég reklámjában mindent elvisel. Egyes országokban amik közt Magyarország nincsen ! nem kötelező működő terméket leszabadalmaztatni, ott bármit lehet és bizonyítani se kell hogy működik.
Árnyékolásra használunk elektronikában fémeket, fémhálókat, fém ketreceket és fém bevonatokat amik a térerőt csökkentik azért, hogy pl egy transzformátor vagy tekercs mágneses tere ne szórjon messzire. Ha eleve ilyen mágneses tér csökkentő megoldásra teszünk bármit az tutira nem sok hasznot fog hozni. Van sok bolti csoda dolog. Pl az elektromos vízkőmentesítő ami éppen hogy pár milliamperrel valamit próbál csinálni de értelmetlenül próbálkozik és fémcsövekre szerelik mert mi van más elterjedve.
Amibe érdemes belegondolni... a víz miért nem mágnesezhető ? Ha gyorsabban folyatom a vizet akkor is ugyanannyi ereje van ? Ér-e valamit bármelyik is ? Vagy csak csöveket díszítő fém idom drága áron ?
Elhiszem ha ! Egy legalább 80literes bojler elé felteszed én odamegyek lepecsételem a bojlert és a szobát ahol a bojlerek vannak és amin keresztül folyik a használati meleg vized, hogy ha sérül a pecsét akkor megmókoltad a készüléket és 3 vagy 5év múlva közösen kinyitjuk és leengedett állapotban megnézzük mennyi vízkő van benne. Ennyi idős készülékekben már jócskán van legalább egy fél vödörnyi. Ha nincs akkor működik a dolog. Azt hogy nem-e valami spéci vizet küldesz a bojlerbe állandóan meg egy másik ezen bojler elé sorba kötött bojlerrel nézném meg, összehasonlításként, hogy az elé nem teszünk mágnest csak a második bojler előtti az általam javasolt műanyag csőre és a kettőt egyszerre szétszedve pár év múlva megtudhatjuk az igazságot. Ha a helységbe bemenő nyomócsőre is teszel mágnest és ha működik a dolog akkor mindkét bojler tiszta marad pár év múlva. Teszem hozzá, egy al vízfogyasztás mérőt teszünk fel hogy látszódjon hogy használod a rendszert. Emellett egy fogyasztás időszakonkénti mennyiségének mérését végző berendezést is teszünk fel hogy lássuk azt hogy nem-e zárt rendszert készítesz és egy szivattyúval időközönként megkeringetsz desztillált vizet. Mindkét bojlert a próba előtt szétszedjük és lefényképezzük a pecsételés előtti állapotban és mindkettőt egyforma kitakarított állapotba hozzuk. Évek múltán bebizonyítódik a mágnesed hatása... ha létezik, ha nem akkor meg az én állításom. Egyenlőre nekem még nem sikerült a vizet mágnesekkel az edény egyik falára tapasztanom és a másik oldalt levegőt hagynom. Ha sikerül kicsit is megbabrálni egy tiszta vizet mágnessel akkor semmi se lehetetlen de ha nem akkor kétlem. miért nem létezik mágneses vízbontó akkor ami a mágnes erejével szedi szét a vizet alkotó elemeire ? Benzinre, gázolajra meg sok mindenre próbálnak ilyen dolgokat mondani hogy fogyasztást csökkent de szerintem csak a marketing és a hívők tábora próbálja előadni. Keresek valami tudományos magyarázattal szolgáló cikket is hamarosan, mert létezik csak elő kell keresni a net rejtett zugaiból aztán belinkelem.
-> Egyenlőre szerintem ennél nagyobb hülyeség NINCS ! És ez egy boltnak a honlapja és a Faradey kalitkáról nem is hallottak ! Az írói a fizikát nem ismerhetik, Vagy akkor a Föld összes fizika könyve tévedne és ők a feltalálók ? De akkor miért nem ők írták a fizika könyvet ? Vagy épp a fizika törvényei változhattak idővel ? Érdekes... de én nem hiszem...
http://viztisztitobolt.hu/profimagnet-magneses-vizkomentesito-p-85.html
« Utoljára szerkesztve: 2011. Május 04. 23:38:17 írta villamdexter »
Hozzászólás="VÁLASZ" gomb
Villám Dexter / Demrad kazán gyógyítás, hibakódok, tanácsadás a rendeltetésszerű használathoz..
elektronika, reménytelennek látszó készülékek megmentése.
Elérhetőség:
Demrad TELEFONSZÁM új ablakban megnyitva
http://villamdexter.uw.hu/elerhetoseg.html
vagy
https://demrad.hu

PaulSycle

 • Vendég
qkxaznnii
« Válasz #6 Dátum: 2022. Szeptember 13. 21:28:27 »