Szerző Téma: BKV story  (Megtekintve 4217 alkalommal)

0 Felhasználó és 1 vendég van a témában

Nem elérhető Okoska

 • Törzs "Tag"
 • *****
 • Hozzászólások: 33
 • okoska
  • Profil megtekintése
BKV story
« Dátum: 2010. Július 01. 18:12:13 »
Barátommal a 23-as buszhoz igyekeztünk futva. Az indulásig még volt 1 perce a sofőrnek. Amikor az ajtóhoz értünk azonnal bezárta azt és hiába próbáltam a gombot megnyomni,hogy még fel tudjak szállni elindult. Az indulási időhöz ekkor még a kijelző szerint hiányzott kb. 10 mp. Illetve az utánunk érkezőnek a másik ajtót még kinyitotta.

és ez nem egyedi eset.Számtalanszor eljátszák a sofőrök. És sajnos nemcsak az ittas ,igénytelen utasokkal. Hanem azokkal is akik tisztességesen jegyet ,bérletet váltanak és szeretnének időben eljutni A pontból-B pontba. Továbbá felháborító az is,hogy amikor valaki fut a még megállóban álló busz után az valószínüleg nem azért teszi mert éppen futó leckét vesz és sportosan él. Hanem azért mert kénytelen szaladni ha időben szeretne elérni az úticélja végéhez.
Mivel a menetrend is olyan hogyha nem érem el pl. a buszt akkor a 36-os busz csatlakozására kb.20-de sokszor 25 percet is várni kell!
 És ez a másik nagy probléma. Ez a járat olyan ritka mint a fehér holló! Jó,hogy van egy 35-ös jelzésű busz is. Na de kérem mit csináljon az a ki a másik irányban lakik. Mert a Temető felé az 52-es villamos és ez csodajárat van. Ehhez a buszhoz nem lehet úgy kimenni a megállóba,hogy biztosan elérje az ember. tehát vagy fut( és ha szerencséje van vagy udvarias sofőr) akkor eléri vagy megvárja,vagy 20-25 perceket dekkol a megállóban. Vagy ismét nagyon sportosan elindul gyalog. Valahol csak belefut egy kósza járatba ami fel is veszi. Mert ,hogy pozitívumot is írjak : ilyenre is volt példa.
Illetve olyanra is,hogy egy korábbi esetet említsek: Amikor a telefonáló,napszemüvegben ,rágózva és félvállról beszélő sofőr  leszállított a 15 éves beteg kutyámmal és a csomagommal a buszról mondván,hogy a kutyán nincs szájkosár. Valóban nem volt. De milyen érdekes,hogy az előttem egy sorral ülő szinte köldökig kigombolkozott ledér ruházatú hölgyet,akinek a kutyáján szintén nem volt szájkosár,na őt nem szállította le. Hangsúlyozom:tisztán és rendezetten szálltunk fel a buszra. Jegyet lukasztottunk magunknak és a kutyusnak is. Szegény állat amúgy is beteg ,soha életében nem lehetett rá szájkosarat adni és a melegben csórikám sétálhatott a következő buszig. És mily érdekes ennek a sofőrnek nem volt vele baja!!!
Kérdésem: Újabban a buszjáratokra a hölgyeknek előírt öltözet van? Ha ilyen és ilyen ruhadarabnak nevezett semmiben szállunk fel akkor mindegy,hogy mit csinálunk? Ha meg nem mert én így érzem jól magam akkor még az élő fába is belelehet kötni? És a sofőr mért telefonál menet közben. Mért úgy jön oda,hogy a szájából majd ki esik a rágó és a szemén van a napszemüveg?  Én nem hiszem,hogy ezt tanítják nekik.

Szerintem ezt látják vagy ez a divat! Vagy csak szarnak bele mindenbe. Merthogy baromi jól meg vannak ám fizetve! Elhiszem ,hogy ennyi pénzért és ekkora felelősséggel igencsak üdítő látvány egy a hidegben is "önmagából kivetkezett hölgyike". És inkább ezt szemléli mint az utazás fáradalmait éppen csak viselő kissé bogaras utasokat. Meg a munkából éppen hazafelé tartó ,kialvatlan fáradt embereket. Őt ez teszi boldoggá! Engem meg az tett volna ha végre időben hazaérek a rengeteg cuccal meg a beteg ,fáradt kutyussal meg a kissé nyűgös barátommal. Nem is beszélve az én hangulatomról! Na nekem ennyi is elég lett volna az örömhöz. Így viszont nem csoda ,hogy nem voltam elragadtatva az újabb 20 perces várakozástól " A MENETREND SZERINTI FEHÉR HOLLÓ JÁRATRA"

Nem elérhető franki

 • Műszaki emberke
 • Szorgos "Júzer"
 • **
 • Hozzászólások: 7
  • Profil megtekintése
  • Franki weboldala (Versei)
Re:BKV story
« Válasz #1 Dátum: 2010. Október 14. 22:50:40 »
Hát igen igaz ami igaz! Vannak bunkó buszvezetők ahogy vannak bunkó utasok is. Én se szeretem ha a pofám előtt csukják be az ajtót igen lehetnek figyelmesebbek. Ami a nőcit illeti hát igen zárt ruházat kötelező és mindkettőtöknek le kellet volna szállnia ,ha a kutyán nincs száj kosár vagy nem hordozóba szállítod. A telefonra visszatérve fateromnak céges mobilja van buszvezető a BKV-nál és előfordul ha az a fránya AVM nem működik örülhetünk ha a fék igen akkor  a mobillal veszi fel a kapcsolatot az irányítóval. ami a kijelzőt illeti én is tapasztaltam perces vagy másodperces csuszásokat ezt azzal lehet magyarázni 19 hulladék helyet 20 vesztegel valahol sűríteni kell a járatokat előbb el kel indulni. Apámnak napszemüvege van ami egyben rendes szemüveg is így jó mert olvasni is tud vele meg látni főleg akkor jó ha szembe tűz a napocska. A fizetésről ne nagyon beszéljünk nem élünk mi olyan jól. főleg hogy menyit kockáztat édesapám hogy kenyér legyen az asztalon. Egyik lába a sírba a másik a börtönbe. Ha valami baleset történik meghalhat vele együtt 20 30 utas ha nem akkor öt veszik elő. 3 éve idegbajos az egész család mert egy idős öregasszony apám Buszán a plexis ülésen ülve nem kapaszkodót (én se szoktam ülve) apunak fékeznie kellet mert elé vágott egy autó ha nem teszi belerohan ami megint csak az ő hibája. Így az idős nő lefejelte a plexit álló utasok nem sérültek de,a nőnek eltört az orra 8 napon túl gyógyuló. Bkv-nál meg szopatták apámat ráadásul asszem a cég jelentette fel. 3 éves birosági tárgyalások sorozata mint valami gyilkos aki kiirtott egy falut . az a halomnyi papírmunka egy felesleges ügyért. végül olcsón megúsztuk 30000Ft elment a bíróságra és apámat jól megszopták meg a 3 év szorongás idegeskedés. lassan 30 éve Buszt vezet azóta ez volt az első balesete. egyénként apám a fizetéséből 90000Ft hoz haza ha túlórázik vagy úgy nevezet üzemanyag meg takarítás van akkor hoz haza többet. Az biztos ennyi pénzért neji felelősség teljes munkát nem vállalnék Büszke vagyok apámra. Senkinek nem kívánok ilyen munkát! mint egéségileg mint lelkileg roncsá teszi az embert.
"A kérdés, ami néha elbizonytalanít: én vagyok őrült, vagy mindenki más?",Albert Einstein