Szerző Téma: Telefonszámok, sms-ek, fényképek lementése telefonról és SIM kártyáról  (Megtekintve 40471 alkalommal)

0 Felhasználó és 1 vendég van a témában

Nem elérhető lee

 • Kalandor
 • Öreg "Motoros"
 • ****
 • Hozzászólások: 20
 • Lee Master
  • Profil megtekintése
Eladnád a telfonod vagy megszűnt a SIM kártyád rendelkezésre állási ideje de jó lennének a számok az új kártyán vagy telefonon, az sms-ek és a fényképek is kellenek ? Megoldható !
Van egy pendrájvod de minden eltűnt róla ? Vagy egy winchestered és kénének az adatok ? Az esetek többségében ez is orvosolható.

-Telefonból és SIM kártyáról telefonszámok lementése
Nos ha valakinek kéne hogy a telefonszámai papíron vagy számítógépes (word/wordpad) txt vagy (excel) xls formátumban meglegyenek vagy kinyomtatva, akkor írj és megoldjuk ! Telefonokról a számok is kimenthetőek, ahhoz adatkábel lenne szükséges, de minden típushoz különböző kellene és más szoftver (program), az is megoldható egy tartalék SIM-re mentés után a kártyáról. A történet 5-10percet vesz igénybe, ha szükségét érzed hogy a számaid meglegyenek vagy pendrive-on vagy cd-n akkor írj és megoldjuk.
-Telefonból fényképeid vannak és nincs Blutoothod vagy Infrád ? Vagy épp digitális fényképeződ van teli fényképekkel és megtelik a memóriakártyád ? Azt is megoldjuk, kimentjük,kiírjuk igény esetén kinyomtatjuk !
-SMS-eid vannak és megtelt a memóriád ? De szeretnéd ha nem vesznének el az üzeneteid ? Kimentjük azt is.
Van régi lejárt SIM kártyád amire nincs szükséged ? Hozzd el nekünk.
-Régi bizonsági mentésed van számítógépben és nem tudod hogy kell a telefonodra küldeni a régi számaidat ? Ezt is megoldjuk. Írj üzenetet itt a fórumban és összehozzuk !
Lee Master

Nem elérhető damarian

 • Friss "júzer"
 • *
 • Hozzászólások: 2
  • Profil megtekintése
Re:Telefonszámok, sms-ek, fényképek lementése telefonról és SIM kártyáról
« Válasz #1 Dátum: 2011. Szeptember 21. 16:28:12 »
Van egy régi Nokia 1100-ásom, és azon vannak az sms-eim, de most vettem egy Samsung Galaxy Minit és arra szeretném áttenni őket. Van erre lehetőség?

Nem elérhető lee

 • Kalandor
 • Öreg "Motoros"
 • ****
 • Hozzászólások: 20
 • Lee Master
  • Profil megtekintése
Re:Telefonszámok, sms-ek, fényképek lementése telefonról és SIM kártyáról
« Válasz #2 Dátum: 2011. Szeptember 22. 20:23:03 »
Persze van lehetőség.
Első és legegyszerűbb variáció ha mindkét telfonhoz van adatkábel vagy ha mindkettőnek van Bluetooth-ja. Adatkábellel egy pillanat alatt át lehet menteni szinte, ha telepítve és beállítva van, bluetoothal egy jópár perc vagy van egy másik megoldás is:
Gondolom a Nokiában a telefonmemóriára mentettél és azok nem látszódnak a Samsungon. Ilyenkor ha nem akarsz vele tökölni akkor megcsinálom majd, de elsőnek a telefonról a SIM kártyára kell átmásolni az SMS-esket és a telefonszámokat, ekkor duplikálva, (kétszer) lesz minden látható. Ha nincs elég hely a SIM kártyán, akkor annyit kell átmásolni amennyinek van szabad hely, aztán telefon kikapcs, sim kártya kivesz és áttesz a Samsungba ahol telefonmemóriára felmásol összes SMS és telószám, SIM kártya memória töröl, majd ismét áttesz Nokiába, átmásol megint amennyit lehet azokból amiket nem másolt át, aztán újra Samsungban átmásol majd SIM memória ismét töröl. Mindezt addig kell csinálni míg minden át nem került. Aztán régi telefon telefon memória ürítés következik. A telefonszámokat SIM kártyán biztonságosabb tárolni ha gondolod számítógépes formátumba is tudom neked tenni vagy kinyomtatva odadni, vagy ha nem akarsz ezzel tökölni akkor megoldhatom akár én is.
Lee Master

Nem elérhető damarian

 • Friss "júzer"
 • *
 • Hozzászólások: 2
  • Profil megtekintése
Re:Telefonszámok, sms-ek, fényképek lementése telefonról és SIM kártyáról
« Válasz #3 Dátum: 2011. Szeptember 26. 21:32:04 »
Az a baj a Nokiával, hogy ez egy régi típus, és nem lehet számítógépre kötni. Így is van megoldás?

Nem elérhető lee

 • Kalandor
 • Öreg "Motoros"
 • ****
 • Hozzászólások: 20
 • Lee Master
  • Profil megtekintése
Re:Telefonszámok, sms-ek, fényképek lementése telefonról és SIM kártyáról
« Válasz #4 Dátum: 2011. Szeptember 27. 10:43:57 »
Figy ! Minden telefont lehet számítógépre kötni ! Nincs olyan amit ne lehetne. Szervízkábel vagy adatkábel a kétfajta kábel.

Egy megoldás, megtanulni használni az ezeréves telefont és annak funkcióit ! Ha már lementettük a telefonszámokat és az SMS-eket a SIM kártyára akkor egy külső USB-s SIM kártya olvasóval ki lehet menteni, a rá mentett dolgokat. Ahhoz is külön program van amit úgyszintén érdemes megismerni mielőtt visszafordíthatatlan műveletű gombokra kattintgatunk.
Minden telefonnál van megoldás, de ezekszerint nem kattintgattad végig a telefonod minden menüjét még soha, de a Nokia 1010-esben az első legrégebbiekben is volt a névjegyzék és SIM műveleteknek menüpont.

Adatkábel az a kábel amelyiket szinte bármelyik mobilboltban meg tudsz venni kb. 1-5eFt között és vagy USB-n vagy COM vagy LPT porton keresztül csatlakoztatni tudod a számítógépedhez. Persze ha nincs meg a hozzávaló driver és a gyártó programja akkor semmit nem ér. A gyártó honlapjáról le lehet menteni a következőkhöz hasonló nevű programot: PcSuite, PcStudio, PhoneTools amikkel a telefont adatkábelen keresztül a számítógépen lehet látni és kezelni. Ez a program általában tartalmazza a kábelhez való drivert is, de ha nem, akkor az is ugyanonnan a gyártótól lementhető. Ezen programok nélkül a kábel maximum virágközözésre használható, tehát hasztalan. Ha fel van telepítve, be van állítva a megfelelő szoftver, akkor a következőket lehet, telefononként vagy gyártónként változóan dolgozni a telfonon: Lehet látni a telefonmemórián és a telefonban levő memóriakártyán tárolt dolgokat, lehet látni a névjegyzéket és az SMS-eket a SIM kártyán és a telefonon, lehet feltölteni, törölni, módosítani, lementeni fájlokat névjegyzékeket és SMS-eket. Célszerű biztonsági mentést végezni ilyenkor. Lehet SMS-t küldeni vagy fogadni a számítógépről ugyanekkor, vagy lehet telefonálni vagy csak tárcsázni a gépen keresztül telefonszámokat. Adatkábellel akkor érdemes foglalkozni ha az embernek van türelme és némi számítógépes ismeretei vannak. Az újabb USB-s készülékek egy része nem igényel telepített programokat de ekor NEM minden funkció érhető el a gépről, a nélkül is lehet látni külső háttértárként a telfont és a memóriakártyt, SMS és névjegyzéktár kivételével levő részeket.

Szervízkábellel te nem igen fogsz találkozni mivel a szervízkábelhez van egy doboz telefonosok csak az angol nevén "box"-nak hívják, ez olyan közel 100eFt és vannak hozzá egyes telefontípusokhoz csatlakozókkal ellátott kábelek (szervízkábelek). Gondolom egy pár ezer Ft-os telefonért senki nem ruház be ilyenre. Ezt csak telefonos boltoknak éri meg megvenni vagy szervízeknek. Ezekkel a káblekkel, lehet egy pár dolgot csinálni. Típusa válogatja mit. Lehet szoftvert frissíteni, lehet beállításokat lementeni, lehet nullázni a telefont (resetelni), ki lehet olvasni mi a hibája vagy lehet következtetni vele a hibára, a gyári csengőhangokat, háttérképeket, alapbeállításokat át lehet állítani, lehet nyelvet cserélni ha van hozzá másik szoftver, lehet kinyitvi vele a telefont. Ez a szervízkábel, ami a készüléken belül egy teljesen egyedi csatlakozóval csatlakoztatható vagy a készüléken kívül, valamelyik csatlakozó(kon) keresztül. Ezzel a kábellel nem hinném hogy sokat fogsz találkozni, meg ehhez a számítógépre speciális külföldi nyelvű programok vannak és nem egyszerű azokat használni.

Nokia 1100 - Ismertető
http://hu.wikipedia.org/wiki/Nokia_1100
Nokia 1100 - Paraméterek, leírás, tapasztalatok
http://www.telefonguru.hu/keszulekek/keszulek-guru_Nokia_1100.asp
Felhasználói útmutató a Nokia 1100-as készülékhez
www.telefonguru.hu/manuals/nokia_1100_hu.pdf

Egy kis információ a googleban a Nokia 1100 telfonról (innét vannak a linkek):
http://www.google.hu/search?q=Nokia+1100&ie=utf-8&oe=utf-8&aq=t&rls=org.mozilla:en-US:official&client=firefox-a
Lee Master

Nem elérhető ducsain

 • Friss "júzer"
 • *
 • Hozzászólások: 2
  • Profil megtekintése
Re:Telefonszámok, sms-ek, fényképek lementése telefonról és SIM kártyáról
« Válasz #5 Dátum: 2011. Október 04. 11:11:43 »
Hello

Van egy régi sim kártyám aminek már nemtudom a pin kódját, viszont a telefonszámokat és az smseket szeretném valahogy lementeni róla, ha van valami megoldásotok, akkor az nagyon jó lenne.Előre is köszi.

Nem elérhető lee

 • Kalandor
 • Öreg "Motoros"
 • ****
 • Hozzászólások: 20
 • Lee Master
  • Profil megtekintése
Re:Telefonszámok, sms-ek, fényképek lementése telefonról és SIM kártyáról
« Válasz #6 Dátum: 2011. Október 04. 11:26:36 »
A SIM kártya egy számítógép. Igen az, csak nem látod hogy monitorja van, meg billentyűzete és egere, nem tudsz rajta passziánszozni se szöveget szerkeszteni, se a leveleidet megnézni rajta. A SIM kártyának van sok része, egyiken tárolódnak az adatok. Egy speciális program fut benne amivel a telefonod kommunikál. A belépéshez hitelesítésre van szükség, első lépcső a PIN1 kód, aztán a PIN2 majd jön a PUK1 és a PUK2 és utánna a számítógépes mókolás szerintem hasztalan, túl sok próbálkozás esetén végleg meghal a kártya. Vagy tudod a belépési adatokat vagy nem. Másik variáció, elviszed egy nagyon titkos laborba, ott spéci kütyükkel szétszedik a SIM kártyát, megfelelő letapogatókkal vagy pontokra csatlakozással kiolvassák az adatokat és leklónozzák a kártyát. Így írva egyszerű de ez kb egy újabb autó ára is lehet és persze nem Magyarországon történik, minden adatodat látnak, a hatóságoknak is benne van a kezük, bizonyítanod kell az eredetiségét, hogy tiéd a kártya és kérdés, hogy neked pl 160 vagy 250 telefonszám mit ér meg. De ez itthon szerintem ennyire speciális labor nem nagyon van. A szolgáltatónál a PIN2 kód megvan és ha nem változtattad meg akkor meg akkor ők tudnak segíteni azzal amennyiben igazoltad magadat és a kártya jogos tulajdonosa te vagy. Így a PIN nélküli kiolvasást felejtsd el, meg ha tudnák akkor se segíthetnék mert az nem hivatalos. Csak meglévő PIN kódos kártyákról lehet kiolvasni adatokat !
Lee Master

Nem elérhető ducsain

 • Friss "júzer"
 • *
 • Hozzászólások: 2
  • Profil megtekintése
Re:Telefonszámok, sms-ek, fényképek lementése telefonról és SIM kártyáról
« Válasz #7 Dátum: 2011. Október 04. 11:50:57 »
Köszi a gyors választ. Nemtudtam, hogy ez ennyire nagy gondot jelent.Hát akkor ez már a múlté.

Nem elérhető lee

 • Kalandor
 • Öreg "Motoros"
 • ****
 • Hozzászólások: 20
 • Lee Master
  • Profil megtekintése
Re:Telefonszámok, sms-ek, fényképek lementése telefonról és SIM kártyáról
« Válasz #8 Dátum: 2011. Október 04. 12:28:22 »
Szívesen.
Mindensetre ne dobd ki, lehet egyszer olyan helyen fogsz dolgozni, hogy egy sörbe kerül a megoldás vagy megtalálod a régi PIN kódod.
Lee Master